Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-09@08:54:21 GMT

هشدار سفارت ایران در گرجستان

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۸۵۵۷۰

هشدار سفارت ایران در گرجستان

پول‌نیوز - سفارت ایران در گرجستان جهت حمایت از حقوق هموطنان و به منظور پیشگیری از بروز مشکلات موجود و خسارات جبران ناپذیر مالی، اخلاقی که معمولا پس از وقوع آن شاهد می باشیم، هشدار سفارت ایران در گرجستان به مسافران را با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد.
توصیه هایی که رعایت آن ها مهم هست
1-مدت لغو روادید کشور گرجستان 45 روز بوده و اقامت بیشتر، جریمه و اخراج در پی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمنا این مدت صرفا به منظور اهداف گردشگری بوده و سایر فعالیت ها مانند اشتغال به کار، تحصیل، سرمایه گذاری، خرید و اجاره ملک بدون اخذ اقامت و مجوزهای قانونی از دولت گرجستان می تواند فرد را دچار مشکل نماید.
2-مقدار ارز مجاز همراه مسافر در مرز در مبحث هشدار سفارت ایران در گرجستان به مسافران، مبلغ ده هزار دلار یا معادل آن می باشد. چنانچه فردی بیش از مبلغ تعیین شده همراه دارد، لازم است در بدو ورود نسبت به اعلام آن و تکمیل فرم های مربوطه به ماموران گمرک مراجعه نماید.
3-طلای همراه مسافر میزان متعارفی شامل گردنبند، النگو بوده و چنانچه طلای همراه فراتر از حد مجاز بوده و و جهت ثبت به ماموران گمرک اعلام نگردد، به عنوان قاچاق محسوب می شود.
4-مراقب گذرنامه خود باشید. مسئولیت و عواقب هرگونه سو استفاده از آن بر عهده صاحب گذرنامه بوده و ضمناً بدون گذرنامه دچار مشکلات متعدد خواهید شد.
5-گذرنامه خود را به هیچکس ندهید و گذرنامه هیچ فردی را به عنوان ضمانت، امانت نپذیرید.
6-با توجه به کلاهبرداری های مختلف و متعدد، به افراد ناشناس اعم از ایرانی و خارجی اعتماد نکنید و در صورت مواجهه با سودجویان و کلاهبرداران، در اسرع وقت با مدارک و اسناد معتبر به پلیس مراجعه کنید.
7-گذرنامه و ویزای جعلی بلافاصله در مرز گرجستان شناسایی شده و دارندگان آن ها دستگیر می شوند.
8-حمل مواد مخدر در گرجستان از جرم قتل نیز سنگین تر و مجازات آن شامل زندان های طولانی مدت و جریمه های سنگین مالی بوده و مشمول هیچ گونه عفو و یا تخفیفی نمی باشد.
9-ورود و همراه داشتن داروهایی که حاوی مقادیری مواد مخدر یا روانگردان باشند، ممنوع بوده و مجازات سنگینی دارد. ضمن آنکه تمامی داروهای مورد نیاز در این کشور موجود و در دسترس می باشد.
10-به دلایل فوق از پذیرش هرگونه بسته یا چمدان از مسافران و افراد ناشناس اکیدا خودداری نمایید. مسئولیت ورود هرگونه جنس و ماده غیرمجاز، صرفا به نام فردی که محموله به نام وی ثبت شد و همراه دارد، خواهد بود.
11-جهت اجتناب از سرقت یا دام های گوناگون مانند قرار دادن مواد مخدر در خانه و یا وسایل شما از اسکان در منازل شخصی و ناشناس به شدت پرهیز نمایید.
12-ارز کافی همراه داشته و تبدیل ارز فقط در صرافی های معتبر انجام شود.
13-برای پیشگیری از سرقت یا فقدان پول و مدارک، تمامی وجوه نقد و مدارک خود را در سطح شهر همراه نبرید.
14-جهت رانندگی در گرجستان می بایست گواهینامه رانندگی بین المللی داشته باشید.
15-زبان، فرهنگ و قوانین کشور ما و گرجستان کاملا متفاوت بوده، لذا لازم است از قوانین و مقررات کشور میزبان اطلاع داشته و آن ها را در بخش هشدار سفارت ایران در گرجستان رعایت نموده تا از بروز مشکلات احتمالی پرهیز شود.
براساس این گزارش، سفارت کشورمان در گرجستان در اطلاعیه خود هشدار داده که مراقب سودجویانی که با انتساب و یا ارتباط خود به سازمان های دولتی، دستگاه های امنیتی و انتظامی و سفارت جمهوری اسلامی ایران در تفلیس اقدام به کلاهبردارای می نمایند باشید. مکررا مشاهده شده که برخی افراد با جعل عنوان، نماد، آرم، انتساب و یا ادعای داشتن ارتباطات ویژه با برخی مقامات، دستگاه ها، سازمان ها و نهادهای دولتی کشورمان و یا گرجستان و یا انتساب به سفارت کشورمان در تفلیس، پس از جلب اعتماد و دادن وعده های مختلف اقدام به کلاهبرداری می کنند. لذا به کلیه هموطنان عزیز توصیه اکید می نماید به منظور ممانعت از قرار گرفتن در دام کلاهبرداران، ضمن رعایت اصول حفاظت از اطلاعات شخصی خود، از تعامل با اینگونه افراد پرهیز نموده و صرفا هرگونه ملاقات و یا همکاری خود با افراد مذکور را منوط به بررسی های دقیق کارشناسی خود و یا تایید رسمی دستگاه مربوطه در داخل و خارج کشور نمایند. ضمنا با عنایت به نظارت دستگاه های امنیتی و نظارتی دولت گرجستان و رصد اقدامات خارج از چارچوب قوانین و مقرارت جاری این کشور توصیه می گردد که هموطنان عزیز کلیه امور تجاری، اقامتی و سایر پیگیری های خود را تنها از طرق قانونی پیگیری نموده و به هیچ عنوان به وعده های برخی افراد مبنی بر تسهیل امور از طرق غیر قانونی و معمول توجه نکنند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: اخبار گردشگری جهانگردی هشدار گردشگری جهان گردی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۵۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار ریزش مشارکت نیروی کار ایران تا ۱۴۰۷

نتایج یک پژوهش مستقل که با شبیه‌سازی مبتنی بر شبکه‌های عصبی میزان مشارکت نیروی کار زنان، مردان و کل جمعیت در یک بازه ۱۰ساله را بررسی کرده، پیش‌بینی کرده که مشارکت نیروی کار جمعیت ایران تا سال ۱۴۰۷ روند نزولی داشته باشد.

به گزارش اعتماد، این پژوهش در دو فصلنامه جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه توسط حسین محمودیان و نصیبه اسماعیلی دو تن از اعضای هیات علمی دانشکده جامعه‌شناسی دانشگاه تهران منتشر شده و پژوهشگران نتایج آن را «زنگ هشداری برای برنامه‌ریزان و سیاستگذاران در سطح کلان» عنوان کرده و افزوده‌اند که «سیاستگذاران باید بتوانند با برنامه‌ریزی هدفمند در حوزه اشتغال و سرمایه‌گذاری بهترین بهره‌برداری را از فرصت قرارگیری در پنجره جمعیتی کشور تامین کنند.»

این پژوهش ابتدا داده‌های اشتغال و مشارکت نیروی کار در ۲۷ سال متوالی طی سال‌های ۱۳۶۹ تا ۱۳۹۶ را در نرم‌افزار موسوم به «متلب» (MATLAB) بر پایه داده‌های سازمان بین‌المللی کار بارگذاری کرده تا بتواند یک شبیه‌سازی از آینده نیروی کار در ایران داشته باشد.

برمبنای نتایج شبیه‌سازی میزان مشارکت نیروی کار مردان ۱۵ تا ۶۴ساله از حدود ۷۴.۵درصد در سال ۹۷ به ۷۳.۵درصد در سال ۱۴۰۷ خواهد رسید و بدین ترتیب طی یک دهه، یک درصد از مشارکت این دسته از مردان در حوزه کار کاسته خواهد شد.

پژوهش حاضر نشان می‌دهد که میزان مشارکت نیروی کار زنان نیز طی این بازه زمانی از ۱۶صدم درصد به ۱۴صدم درصد ریزش پیدا می‌کند. بنابراین در این ۱۰ سال، میزان مشارکت نیروی کار در کل جمعیت ایران از ۴۶.۵درصد در سال ۱۳۹۷ به ۴۴.۵درصد در سال ۱۴۰۷ کاهش پیدا خواهد کرد.

پنجره جمعیتی چیست و چرا مهم است؟

بارها گفته شده که ایران در موقعیت «پنجره جمعیتی» قرار دارد و با رشد جمعیت باید از این موقعیت استفاده کند. اما این اصطلاح به چه معناست و چرا اهمیت دارد؟

به طور کلی، تعداد نیروی انسانی و جمعیت فعال در یک جامعه، از ترکیب و ساختار سنی هر جمعیت تاثیر می‌گیرد. ترکیب سنی نیز خود وابسته به باروری، مرگ و میر و مهاجرت است. در مرحله اول «گذار جمعیتی» باروری در نقطه ثابت و مرگ و میر رو به کاهش است. در این وضعیت، درصد جمعیت زیر ۱۵ سال نسبت به سایر گروه‌های سنی افزایش می‌یابد.

در ادامه دوران گذار جمعیتی، دوره‌ای ایجاد می‌شود که سطح باروری به سرعت کاهش پیدا کرده و سطح مرگ و میر نیز تغییرات کندی دارد. در این حالت نسبت جمعیت زیر ۱۵ سال در کل جمعیت کاهش پیدا می‌کند و جمعیت سالمند نیز نسبت کمی دارد اما سهم جمعیت بالقوه فعال ۱۵ تا ۶۴ساله از کل جمعیت بالا می‌رود.

در این صورت باتوجه به اینکه در این دوره گذار جمعیت، نسبت جمعیت خارج از سن کار و فعالیت به جمعیت بالقوه فعال به حداقل می‌رسد، شرایط بسیار مساعد جمعیتی برای رشد بالقوه اقتصادی فراهم می‌شود. این چیزی است که جمعیت‌شناسان با اصطلاح «پنجره جمعیتی» معرفی می‌کنند و در تاریخ جمعیت هر کشور فقط یک بار رخ می‌دهد و چند دهه به طول می‌انجامد.

در دوره پنجره جمعیتی بیش از دوسوم جمعیت در سن کار و کمتر از یک‌سوم جمعیت خارج از سن کار قرار می‌گیرند. در واقع در این فضا، بیشتر جمعیت به سمت بازار کار می‌روند و عرضه نیروی کار بالا می‌رود.

کشور ایران از سال ۱۳۸۵ در این مرحله قرار گرفته است. یعنی در حدود ۷۰درصد جمعیت در سن کار هستند که فرصت بزرگی برای رشد و توسعه اقتصادی است. در طول سه دهه اخیر یعنی از ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۵ نسبت جمعیت زیر ۱۵ سال کشور از ۴۵.۵درصد به ۲۴درصد کاهش یافته و سهم جمعیت فعال از ۵۱.۵درصد به ۷۰درصد افزایش پیدا کرده است.

قرار گرفتن بیش از ۷۰درصد جمعیت کشور ایران در سن کار، ایران را در رده کشورهایی قرار داده که بازه پنجره جمعیتی را تجربه می‌کنند که خود یک محرک بالقوه برای رشد و توسعه اقتصادی یک کشور است. یکی از عوامل رشد اقتصادی در بازه پنجره جمعیتی، انتقال هزینه‌های جاری در بخش‌های عمومی کشور خصوصا هزینه‌ها در حوزه‌های اجتماعی نظیر آموزش و بهداشت به سمت سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولیدی و زیرساخت‌های کشور است. در سطح خرد نیز خانواده‌ها می‌توانند هزینه‌های جاری را به سمت پس‌انداز و ارتقای استانداردهای زندگی خود هدایت کنند.

سیل مهاجرت نیروی کار ایرانی

در یک سال گذشته گزارش‌های زیادی از «مهاجرت نیروی کار» به کشورهای همسایه به دلیل پایین بودن میزان دستمزد و کاهش ارزش پول ملی ایران منتشر شده است.

براساس نظرسنجی موسسه کیو (مربوط به تیر ماه ۱۴۰۱) از هر سه ایرانی یک نفر مایل به مهاجرت است. تمایل به مهاجرت در ایران تقریبا دو برابر میانگین جهانی و نیز بالاتر از میانگین منطقه است. مهاجرت البته دیگر این روزها محدود به افراد نخبه و تحصیلکرده نمی‌شود. از مرمتکار و قالیباف فرش گرفته تا جوشکار و نجار و فعال اقتصادی به دنبال کشوری دیگر برای زندگی خود می‌گردند. در این میان هستند سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی که در جست‌وجوی سرزمینی بهتر برای سرمایه‌گذاری هستند. سرزمینی که نه از نوسانات نرخ ارز در آن خبری باشد و نه فضای نامساعد کسب و کار و بروکراسی‌های اداری پیچیده.

شواهد نشان می‌دهد در چند ماه گذشته میل به مهاجرت میان کارگران و به خصوص نیروی کار متخصص افزایش قابل‌توجهی پیدا کرده و درحالی‌که خیلی از کشورها مزایای زیادی برای جذب نیروی کار درنظر گرفته‌اند، کارگران ایرانی برای خروج از کشور دست و پا می‌زنند. کشوری که روزی مقصد اول نیروی کار برخی کشورهای همسایه بود حالا در حال ازدست دادن نیروی کار خود است.

گزارش‌های دوره‌ای شامخ و بررسی مشکلات اقتصادی بنگاه‌ها نیز شاهد دیگری از کمبود نیروی متخصص است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که آژیر بحران کمبود نیروی کار در بنگاه‌های تولیدی به صدا درآمده است. خالی شدن خطوط تولیدی از نیروی کار متخصص، معضل جدید بنگاه‌ها و از تبعات فضای بی‌ثبات و نااطمینانی است که بخش مولد در ایران به‌ویژه طی سال‌های اخیر با آن روبه‌رو بوده است.

ارزیابی مشکلات بنگاه‌های اقتصادی از نگاه شاخص مدیران خرید نشان از آن دارد که مهاجرت نیروی کار ماهر و تکنیسین‌ها به کشورهای همسایه در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ به یکی از مشکلات بزرگ بنگاه‌های اقتصادی بدل شده و واحدهای تولیدی را با کمبود نیروی کار روبه‌رو کرده است.

براساس این گزارش، بنگاه‌های تولیدی اعلام کرده‌اند به دلیل تمایل به مهاجرت نیروی کار ماهر و تکنیسین‌ها ازجمله به کشورهای همسایه، با کمبود نیروی کار متخصص در بازار روبه‌رو هستند. از طرفی بخش زیادی از نیروی کار فعال در بازار کار، تخصص و انگیزه کافی ندارد، در نتیجه بهره‌وری کاهش پیدا کرده است.

این مشکل به مرحله‌ای رسیده است که فعالان اقتصادی خواستار تغییر قوانین استخدام نیروی کار خارجی هستند و به استخدام نیروی کار خارجی با بهره‌وری بالاتر تمایل دارند. به عقیده فعالان اقتصادی، افزایش هزینه‌های نهاده‌های تولید و ارائه خدمات از جمله دستمزدها، قیمت انرژی و تجهیزات باعث شده تا شرکت‌ها برای جبران هزینه‌ها ناچار به تعدیل نیرو در بعضی از واحدهای اقتصادی شوند.

هجوم نیروی کار به بخش خدمات

بررسی‌ها نشان می‌دهد شاغلان بخش صنعت در صورت عدم‌مهاجرت، جذب بخش خدمات شده‌اند. کار تولیدی به‌ویژه طی سال‌های اخیر با ریسک‌های متعددی در ایران روبه‌رو بوده است، از همین رو شاغلان این بخش به دلایل مختلف از جمله ریسک کمتر و درآمد بیشتر به بخش خدمات کوچ کرده‌اند. بخش خدمات همچنین، بیشترین نرخ ثبات اشتغال نیروی کار را در بین بخش‌ها (خدمات، صنعت و کشاورزی) داشته است. بررسی‌های مرکز آمار نشان می‌دهد، بسیاری از فعالان بازار کار، تمایل بیشتری به بخش خدمات در مقایسه با دو بخش کشاورزی و صنعت داشته‌اند.

دیگر خبرها

  • اوکراین از زندانیان به عنوان نیروی جنگی استفاده می‌کند
  • سبقت جهانی ازدواج همراهانه از عاشقانه
  • هشدار ریزش مشارکت نیروی کار ایران تا ۱۴۰۷
  • رئیس‌جمهور: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/حمله به سفارت ایران نشان دهنده استیصال رژیم صهیونیستی بود
  • هواشناسی خراسان رضوی هشدار نارنجی صادر کرد
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • هشدار سطح نارنجی هواشناسی کرمانشاه
  • هشدار سقوط سنگ در جاده کرج _ چالوس
  • هشدار پلیس درباره ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!
  • بازی غرب برای گرجستان: موذیانه، خطرناک و بی‌رحمانه